Volledig scherm
Nicole Driessens en Ivo van den Baar zijn het 'Kunstloket' op de Boulevard van het JBZ aan het inrichten. © Peter de Bruijn

Kunstenaars willen verblijf van patiënten JBZ prettiger maken

DEN BOSCH - Vijf kunstenaars gaan met patiënten, bezoekers en medewerkers in het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunstwerken creëren. Nicole Driessens en Ivo van den Baar bouwden in het JBZ een Kunstloket op. Dat is een atelier waar iedereen in het ziekenhuis de komende twee maanden creatief kan zijn.

Het vijftal gaat ook op de afdelingen van het JBZ aan de slag. Het designersduo Kranen/Gille ontwerpt bijvoorbeeld stressverminderende ruimtes voor opnamegesprekken op de afdeling Kortverblijf. Renee Scheepers zoekt een creatieve oplossing voor de eindeloze kille gang op de Intensive Care.

Helend
,,Kunst kan helend werken”, aldus voorzitter Jean Marc Reinold van de kunstcommissie in het Bossche ziekenhuis. ,,Vooral voor patiënten die hier lang zijn of vaak moeten komen. We proberen het binnen de mogelijkheden van een ziekenhuis aangenamer te maken.”

Hij vervolgt: ,,Je kunt hier bijna overal naar buiten kijken. De één kijkt naar kunst; naar dat beeld in de tuin. De ander kijkt naar de natuur. Ik hoop dat we met dit project na gaan denken over de vraag hoe we het hier nog prettiger kunnen maken voor de patiënt.”

Meer informatie over het project is te vinden op de website.

Volledig scherm
Het Rotterdamse kunstenaarsechtpaar creëert kunst rond het menselijk lichaam. © Peter de Bruijn