Volledig scherm
Het nieuwe werk van De Man, Wolk © BD

Kunstwerk WOLK biedt tijdreis naar de ziel in Den Bosch

DEN BOSCH - De stad is altijd in beweging. Maar veranderen gaat niet vanzelf. Burgers moeten zelf aan de bak, vindt de Bossche stadskunstenaar Lucas de Man. Zijn kunstproject WOLK laat Bosschenaren dromen. In een reeks verhalen brengt het Brabants Dagblad een aantal Bossche dromen in kaart.

,,Een tocht van wat je bent naar wie je bent”, zegt De Man over zijn kunstinstallatie Wolk, die vrijdag 5 augustus in première gaat tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. De Man: „WOLK neemt mensen mee op reis naar zichzelf, naar nieuwe inzichten, dromen of visies op ons mens-zijn in de verwarrende overgangstijd waarin we nu leven. Een tijdreis naar de ziel.”

WOLK duurt van 4 augustus tot en met 4 september en reist daarna langs andere steden. De installatie staat naast het bebouw van HAS, Avans en PsyQ langs de spoorlijn in Boschveld. De tocht voor bezoekers vanaf 14 jaar duurt 45 minuten. WOLK is niet toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn. Stad in beweging deel 1 vandaag, 4 augustus, in editie Den Bosch van het Brabants Dagblad.

Lees het laatste nieuws over Theaterfestival Boulevard op bd.nl/boulevard