Volledig scherm
Opnamen voor het Geheim van de Kempen bij Cinecitta. © Sander Verhoeven/BeeldWerkt

Laatste draaidag in Tilburg voor film 'Geheim van de Kempen' (video)

TILBURG - De laatste draaidag voor de film ‘Het Geheim van de Kempen’ was vrijdag in een pand van studentenvereniging St. Olof en op het terras van Cinecitta. Op het terras werd de slotscène gefilmd. Acteurs en filmcrew zijn studenten van de School voor Kunst, Cultuur en Media, onderdeel van ROC Tilburg.

Het is een hele ervaring om zelf bij alle aspecten van het filmmaken betrokken te zijn, daar zijn de studenten en hun docenten het over eens. ‘Het Geheim van de Kempen’ gaat over de gelijknamige jaarlijkse wielertoer door Brabant. De acteurs spelen deelnemers aan het evenment.

Wielerliefhebber
​Cinecitta is een logische plek om de scène op te nemen. Eigenaar Paul Vermee, zelf een groot wielerliefhebber, heeft de film financieel ondersteund. ‘Het Geheim van de Kempen’, overigens nog een voorlopige titel, zal daar begin volgend jaar in première gaan. De bedoeling is dat de film daar ook in voorprogramma’s vertoond zal worden. Er wordt een dvd van gemaakt om komend jaar te verstrekken aan deelnemers van de wielertoer.

Bekijk ook 'making of'-beelden van de filmopnamen:

Making of "het Geheim van de Kempen" dag 5 #backstage Montage door Anthony Flanegin