Volledig scherm
Piknik Horrifik van Laika © Theo van de Zande

Laika bouwt eigen paradijs op desolate landtong

DEN BOSCH - En daar is weer de Tuin der Lusten van Bosch als inspiratiebron. Dit keer is het theatergroep Laika die op de Landtong aan de Oude Vlijmenseweg een eigen Paradijs bouwt om het in anderhalf uur tijd vreselijk te laten ontsporen.

Op de kale vlakte van de voormalige zand- en grindhandel werken de theatermakers zich werkelijk uit de naad om op deze desolate plek een sfeervolle picknick aan te richten. Met grote vaart, volop actie, schitterende vondsten en heel veel oud ijzer wordt er onder de ogen van het publiek een wonderlijk decor uit de grond gestampt. Onverwachts zit je als bezoeker opeens met elkaar aan tafel en krijg je verrassende gerechten geserveerd.

Dreigende revolte
Tussen de verschillende gangen door blijven de acteurs sjouwen en bouwen en zijn we getuigen van een geboorte van een boom. Dat zorgt voor eten in overvloed. Maar de titel van van de voorstelling Piknik Horrifik geeft al aan dat het een keer mis moet gaan. En jazeker de leden van dit bedrijvig volkje komen recht tegenover elkaar te staan, er worden offers gevraagd en er dreigt een revolte. Maar dat alles wordt even fantasievol als smakelijk opgediend. Na anderhalf uur verlaat je deze bijzonder Boulevardlocatie met een volle maag en een brede glimlach rond de lippen.

Piknik Horrifik van Laika is nog te zie op 7 en 8 augustus en 10 tot en met 14 augustus.

Lees het laatste nieuws over Theaterfestival Boulevard op bd.nl/festivalboulevard

Volledig scherm
Het nieuwe werk van De Man, Wolk © BD