Volledig scherm
v.l.n.r: Benno Hartjes, Vincent Klep, Roel van den Dungen, Bart Eigeman, Henri Broeren, Huib van Olden. © Kunstencluster Den Bosch

Lang onderhandeld over fusie van Bossche kunst- en cultuurcentra

* UPDATE  16.13 uur * DEN BOSCH - Bij de plannen om te fuseren zijn kunst- en cultuurcentra de W2, De Toonzaal en de Willem 2 Fabriek in Den Bosch niet over één nacht ijs gegaan. Hierover is lang onderhandeld. Er zijn geen gevolgen voor het bestuur, verwacht Henri Broeren, directeur van De Toonzaal en interim-directeur van W2.

De centra maakten woensdagmiddag bekend per 1 januari te gaan fuseren.  ,,Samen zijn we sterker", zei Bart Eigeman, voorzitter van het W2 Poppodium. De nieuwe instelling komt op twee lokaties: in de Willem 2 Fabriek aan de Boschveldweg en de Toonzaal aan de Prins Bernhardstraat. In totaal gaat de nieuwe combinatie 300 concerten en dertig exposities per jaar organiseren. De instellingen komen in de stichting Kunstencluster. Toonzaal-directeur Broeren is de beoogde directeur.

Verbouwing
In oktober start de verbouwing van de presentatieruimte in de Willem 2 Fabriek, die in januari moet fungeren als foyer van het centrum. Het Grafisch Atelier dat niet bij de fusie is betrokken, krijgt daar een plek om kunst te verkopen.

Volledig scherm
De 3 instellingen gaan samen verder. © Gerrit van den Hoven/BD
Volledig scherm