Volledig scherm
Lange Frans en Do startten donderdagochtend in Tilburg hun actie voor mobielvrij rijden. © Eggink van Manen

Lange Frans en Do starten actie voor mobielvrij rijden in Tilburg (video)

TILBURG - Hiphopper Lange Frans en zangeres Do zijn donderdagochtend bij Interpolis in Tilburg vertrokken voor de mobielvrije battle. Ze gaan liftend door het land, steeds trajecten van maximaal 25 kilometer, en proberen zo zoveel mogelijk kilometers af te leggen.

De twee artiesten gingen ieder een andere kant op. Lange Frans liftte naar motel Gilze en Do ging richting Den Bosch. Op de parkeerplaats in Gilze stond Ricco Fiorio te wachten. De muzikant had bij zijn ouders in Schijndel een busje opgehaald en was met zijn collega's op weg naar Den Haag. Tijdens de rit installeerde lange Frans een app bij de muzikant waarmee bereikt moet worden dat bestuurders tijdens het rijden niet worden afgeleid door hun mobieltje.

Met de actie vragen Lange Frans en Do aandacht voor mobielvrij rijden, dat is rijden zonder je mobieltje te gebruiken. De wedstrijd is te volgen op radio 538. Een van de chauffeurs die een lift geeft wint een huisconcert.

Volledig scherm
© Joost Goutziers/BD
Volledig scherm
Lange Frans is klaar voor vertrek. © Joost Goutziers/BD
Rapper Lange Frans was donderdagochtend samen zangeres Do in Tilburg gestart met hun mobielvrije battle. Daarin gaan ze liftend door het land om te pleiten voor mobielvrij rijden.
Copyright: Eggink van Manen