Volledig scherm
© Thinkstock

'Last Judgement Day' in Museum Slager in Den Bosch

DEN BOSCH - Last Judgement Day, een van Jean Thomassens belangrijkste drieluiken en geïnspireerd op de wereld van Jeroen Bosch, is tot donderdag 1 september te zien bij Museum Slager in Den Bosch. 

De kunst van het absurd realisme van Thomassen is al jaren niet meer te zien in het openbaar. Last Judgement Day, het schilderij waar Thomassens vijf jaar aan heeft gewerkt en in Duitsland een Palm Award mee heeft gewonnen, wordt bij Museum Slager voor het eerst aan het publiek getoond. In het schilderij is de hemel gesloten bij gebrek aan belangstelling, de zeer eigentijdse hel heeft een hoog Holocaust gehalte en op de dag des oordeels wordt God in Jeans wereld met een atoombom opgeblazen en bussen vol dagjesmensen komen dat spektakel bekijken. 

De tentoonstelling bij Museum Slager aan de Choorstraat 8 in Den Bosch, waar ook Last Judgement Day is te zien, is van 19 maart tot 1 september van dinsdag tot en met zondag van 13:30 uur tot 16:30 uur open voor publiek. De entree is 6 euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.