Volledig scherm
In de Hinthamerstraat zijn winkels gevestigd die in een shoppingroute worden genoemd. foto Marc Brink/BD

Lector Pen wil dat raadsleden verder kijken dan winkelbelang van Den Bosch

DEN BOSCH - ''Een sterke binnenstad heeft een sterke lokale, regionale en provinciale overheid nodig, die echt kiest.” Dat zei Cees Jan Pen, lector op de Fontys bij het lectoraat Brainport dinsdagavond tijdens een bijeenkomst voor leden van de Bossche gemeenteraad over de (toekomstige) detailhandel in de gemeente.

Wat hem betreft hoeven de gemeenteraadsleden zich geen zorgen te maken over de Bossche binnenstad. "'Ik parkeerde een tijdje geleden mijn auto in de nieuwe parkeergarage en liep de stad in. Na zo’n mooie entree had ik meteen zin om geld uit te geven”, zei hij.

Succes
Daarna riep hij de raadsleden op om verder te kijken dan de binnenstad. Succes van de binnenstad kan ten koste gaan van gemeenten in de regio. ''Den Bosch staat er goed op. Maar je hebt ook een regionale verantwoordelijkheid. Met Waalwijk en Oosterhout gaat het ronduit slecht”, aldus Pen.

Bauhaus
Volgens hem moeten de raadsleden beseffen dat het laten vestigen van een Bauhaus-filiaal in de gemeente kan leiden tot het ‘opeten’ van een Praxis-filiaal in Den Bosch. Op dinsdag 5 juli is een hoorzitting in het bestuurscentrum voor onder andere ondernemersverenigingen, wijk- en bestuursraden. Ook andere insprekers kunnen dan hun verhaal kwijt.