Volledig scherm
In de musical neemt het danselement een redelijk prominente plaats in © Chris Korsten

Leerlingen Bossche Vakschool en Van Maerlant oogsten succes bij musical De WiZs

DEN BOSCH - Leerlingen van de Bossche Vakschool en het Van Maerlant hebben vrijdagavond voor de tweede keer de musical De WiZs op de planken gebracht. Evenals tijdens de première op donderdagavond zat de zaal goed vol. Het publiek reageerde enthousiast.

Voor het vierde jaar op rij hebben de twee scholen de handen ineen geslagen op dit specifieke terrein. In totaal doen ditmaal 33 leerlingen, verdeeld over alle jaargangen, mee aan de productie.,,We hebben met z'n allen keihard gewerkt om dit te bereiken. Mijn eigen rol als Leeuw is niet echt makkelijk. Dat komt omdat ik moet goochelen met emoties. In het begin ben ik heel erg stoer, maar even later in de musical blijkt dat ik geen moed heb", verduidelijkte Marieke Leenheers(14), leerling aan het Van Maerlant. Ze is een van de 4 hoofdrolspelers.

Energievol
,,Ik ben ontzettend tevreden met mijn rol. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ik 'gewoon' mezelf kan blijven. In het stuk ben ik een beetje gek en energievol, zo ben ik in het dagelijkse leven ook!", bekende Jisca Smies(15), een leerling van de Bossche Vakschool die de rol van Vogelverschrikker inkleurt.

De 2 andere hoofdrollen worden ingevuld door Marre Spierings(13) die Dorothy speelt, en Thijmen van Nuland(15) die als de Blikken Man is te aanschouwen. Jarno Geerts(16) als Wiz is eveneens niet onbelangrijk.

Productie
Het productieteam bestaat uit Peggy Willemen(regie), Sanne Adhin(choreografie), Colette den Herder (vormgeving/decor) en Geert-Jan van den Heuvel.

Zaterdagmiddag om 14.30 uur staat in de gymzaal van de Bossche Vakschool de derde en laatste voorstelling op het programma.

Volledig scherm
Jarno Geerts is in de musical de WiZs © Chris Korsten
Volledig scherm
De 4 hoofdrolspelers in actie tijdens de eerste akte van de musical De WiZs © Chris Korsten
Volledig scherm
In de musical neemt het danselement een redelijk prominente plaats in © Chris Korsten
Volledig scherm
Het productieteam: Geert-Jan van den Heuvel, Peggy Wiilemsen, Colette den Herder en Sanne Adhin © Chris Korsten