Volledig scherm
De winnende groep Bohemian Hippie. © Chris Korsten

Leerlingen KW1C demonstreren kapperstalent tijdens Pro-Duo Awards

DEN BOSCH - De tweede editie van de Pro-Duo Awards, een kapperswedstrijd voor eerstejaars (BOL, niveau 3) leerlingen aan het Koning Willem I College, heeft maandagavond op het opleidingsinstituut het nodige spektakel gebracht. 

In een goedgevulde Koningszaal demonstreerden ongeveer 60 leerlingen, verdeeld over 7 groepen, hun kapperstalent. Eerder op de dag moest elke groep met 16 modellen aan de slag om de kapsels tot stand te brengen, onder begeleiding van een docent. Het (toegewezen) thema was per groep verschillend. Zo hadden de leerlingen van docent Inge van der Donk het thema Bohemian Hippie moeten uitdiepen. Ter ondersteuning werden diverse aspecten uit zowel de hedendaagse tijd als de Flower Power-periode op het podium 'haarfijn' zichtbaar gemaakt. Dat gebeurde gedeeltelijk in de vorm van een demonstratie tegen het oorlogsgeweld en een romantisch ogende waterpijpsessie rondom een kampvuur. Het geheel leverde uiteindelijk de eerste prijs op. 

Jury
"De beoordeling is gebaseerd op verschillende criteria, waaronder de bijbehorende kleding, make-up, muziek en natuurlijk de haardracht. Dit soort zaken dienen allemaal zo goed mogelijk afgestemd te zijn op het betreffende thema. De 'hippies' hebben gewonnen, vooral omdat ze voor wat betreft de haardracht het maximale eruit hebben gehaald", verwoordde BPV-consulent Hilma van Hoogdalem, een van de juryleden. Lindsay Schellekens, Sacha Hendriks (beiden werkzaam bij productleverancier Pro-Duo) en Daniëlle Sant (van medeorganisator Kil&Sant) completeerden de jury.

Presentatie
De presentatie was in handen van Dennis Kil, de compagnon van Sant. "Het empatisch vermogen van een kapper behoort méér dan uitstekend zijn. Het is van groot belang dat je jezelf kunt inleven in de persoon die in je stoel zit. Daarom zeg ik: een kapper knipt geen haar maar mensen", aldus Kil.

Volledig scherm
Presentatie van de groep City Chique, waarbij New York als referentiekader fungeerde. © Chris Korsten
Volledig scherm
Presentator Dennis Kil in gesprek met Ilse Gooiker, de winnende docent van de eerste editie. © Chris Korsten
Volledig scherm
De kapperswedstrijd vertoonde zo nu en dan grote overeenkomsten met een modeshow. © Chris Korsten