Volledig scherm
Imam Hicham Chbihi, Jos van Son, Mach Ghossein en Bagdad Majiti © Chris Korsten

Lekker ontspannend, 's nachts voetballen in Den Bosch tijdens de Ramadan

DEN BOSCH - In sporthal de Schutskamp is in de nacht van vrijdag op zaterdag de tweede editie van het Ramadan-zaalvoetbaltoernooi 's- Hertogenbosch van start gegaan. De tribune zat tijdens de eerste nacht van het toernooi gelijk stampvol.

Voorafgaand aan de openingswedstrijd De Graafschap - FC Kruiskamp waren er enkele toespraken, onder andere van imam Hicham Chbihi. "De vastenmaand Ramadan is een schitterende en betoverende maand. Maar lang niet iedereen heeft weet van alle achtergronden. Waar het vooral om gaat is dat deelnemers aan de Ramadan de kans krijgen hun ziel te zuiveren. Het is tevens een periode waarin je de mogelijkheid krijgt aangereikt jezelf eens grondig te evalueren", sprak de imam.

Graafschap wint
Ook medeorganisator Mach Ghossein, voorzitter Bagdad Majiti van de Arrahma-moskee en wethouder Jos van Son spraken de aanwezigen kortstondig toe. Nadat de voorzitter en de wethouder nog even gekscherend een balletje trapten, ging de bal op de middenstip, gevolgd door de aftrap. De Graafschap won uiteindelijk het openingsduel met 2-0, door treffers van Mohamed 'Tech' Darrag en Bilal Alla.

"Heerlijk een potje voetballen. Bovendien erg gezellig. Daarnaast is het goed voor de spijsvertering, aangezien we gedurende deze maand telkens pas na zonsondergang eten. Met een volle maag naar bed is nooit wenselijk", onderstreepte Ilias Kaddouri, captain van De Graafschap. "Weet je trouwens waarom wij de naam van de Superboeren hebben aangenomen? Dat heeft enkel en alleen te maken met het feit dat we graag de underdog willen zijn."

Vier weekenden
Het toernooi, waaraan ditmaal 8 teams uit Den Bosch en omgeving deelnemen, duurt in totaal 4 weekenden. "Anders dan vorig jaar doen er nu geen Turkse teams mee. Wellicht is er een verband met het EK, daar hebben de Turken het druk genoeg mee", aldus Ghossein. De finales beginnen vrijdagavond 8 juli, dus na het Suikerfeest. De organisatie is in handen van het gemeentelijke initiatief 'S- PORT, Welzijn Divers en de straatcoaches van PPS Security.

Volledig scherm
Het publiek vermaakte zich kostelijk © Chris Korsten