Volledig scherm
Sjors de Jager ging Frank Boeijen achterna © Chris Korsten

Levenslied Den Bosch op volle toeren

DEN BOSCH - Het Levenslied Den Bosch draait op de zachte zaterdagavond op volle toeren. Duizenden muziekliefhebbers zijn momenteel op de Markt getuige van de 19e editie van het festival.

Sjors de Jager, winnaar van Typisch Talent 2015, mocht als eerste zijn zangkunsten etaleren. De artiest uit Groot-Ammers moest het podium nog wel delen met een trap, want door meerdere oorzaken liep de opbouw dit keer wat vertraging op. ,,Ik heb er zelf totaal geen last van gehad. Mijn focus was continu gericht op mijn job én het publiek", reageerde De Jager (23) ontspannen na afloop. Hij zong onder meer het krachtige en stijlvolle Kronenburgerpark, het lied dat Frank Boeijen faam heeft gebracht.

Volgende keer beter
Hierna mocht Bosschenaar Rienie van de Kerkhof op de bühne laten zien wat hij in z'n mars heeft. ,,Aanvankelijk ben ik van plan geweest om mijn fans te verblijden met sjaals. Dat doe ik wel vaker, telkens kies ik voor een andere kleur. Maar het is er nu niet van gekomen. Volgende keer beter. Wie weet kies ik dan voor de kleuren rood-wit-geel", grinnikte Van de Kerkhof.

Björn Litjes had in de persoon van Jeffrey Masselink uit Winterswijk voortdurend een trouwe fan in het vizier. De twee hadden van meet af aan oogcontact. ,,Ik ga zoveel mogelijk naar de optredens van Björn. Maakt me niet uût waar het is", sprak de Achterhoeker. Litjes maakte vooral indruk met het nostalgische nummer Una Paloma Blanca van George Baker. De Bossche zangeres Yosee, de enige vrouwelijke artiest van de avond, kreeg veel bijval tijdens de vertolking van de wereldhit Angels van Robbie Williams.

De organisatie is in handen van de stichting Markt Evenementen Promotie. Bert Henkelman van café De Paternoster fungeert daarbij als de grote aanjager, terwijl Ivo van Harmelen van NW25 als uitvoerend producent opereert. René Schuurmans zorgt vanavond voor de afsluiting. Het einde is rond de klok van 01.00 uur. Zondag start vanaf 13.00 deel 2 van het festival.

Volledig scherm
Rienie van de Kerkhof: het wachten is op rood-wit-gele sjaals voor de fans © Chris Korsten
Volledig scherm
Het publiek heeft het uitstekend naar de zin, dat geldt ook zeker voor Angelique Wartenberg en Corina Luites uit Den Bosch © Chris Korsten
Volledig scherm
Jeffrey Masselink kwam samen met zijn vriendin speciaal vanuit de Achterhoek naar Den Bosch om zijn idool Björn Litjes aan het werk te zien © Chris Korsten
Volledig scherm
Yosee © Chris Korsten