Volledig scherm
Marloes van Ham haalde net niet de Grand Finale, waarin 3 overgebleven kandidaten nog 1 keer alles uit de kast haalden. © Chris Korsten

Levenslied Den Bosch zet juiste toon voort

DEN BOSCH - Na een geslaagde vrijdagavond die gegoten was in het blitse roze jasje van Pretty en Pink en een drukbezochte en succesvolle zaterdagavond, is het zondag opnieuw groot feest op de Markt.

Op het moment dat de regenwolken al over de stad in zuidoostelijke richting waren gewaaid, kondigde presentator Dick van der Maat de eerste artiest van de dag aan: Nico Damen. De zanger vierde tevens zijn 61ste verjaardag.

Pechweek
Hierna was het de beurt aan een 5-tal getalenteerde artiesten, die met elkaar de strijd aangingen om uitverkoren te worden tot winnaar van Typisch Talent 2016. Femke Hengeveld, Joey Kerkhof, Sientje Koopmans, Marcel Hufnagel en Marloes van Ham maakten één voor één hun opwachting op het podium. Na ampel juryberaad mocht uiteindelijk Hufnagel zich laten kronen tot opvolger van Sjors de Jager.,,Ik heb een échte pechweek achter de rug, dat kun je wel zeggen ja. Ben gevallen en heb een oorontsteking gekregen. Maar nog veel erger is dat ik gisteren mijn hond -een Stafford- heb moeten laten inslapen. Daarom ben ik extra blij dat ik de finale heb gehaald", reageerde de uit Schijndel afkomstige Koopmans.

Optredens
,,De kandidaten hebben het ons niet gemakkelijk gemaakt. Verre van dat! Puur op grond van zijn zangtechnische kwaliteiten speelt Marcel de triomfmars", verduidelijkte Robert van Straaten. Vóór de bekendmaking van de winnaar hadden ondertussen ook Klazina, John de Bever en DuoNL het publiek met hun optredens flink in de watten gelegd.

Zondagavond verschijnen er on stage nog méér gerenommeerde artiesten, onder wie Charelle, Marianne Weber, Luc Vaesen en niet te vergeten William Burg. Het festival, dat gecoördineerd wordt door Bert Henkelman en Ivo van Harmelen, eindigt om 20.00 uur.

Volledig scherm
Sientje Koopmans, geen familie van Jantje, heeft het stukje X-factor dat onder anderen ook de Zangeres Zonder Naam zo typeerde. © Chris Korsten
Volledig scherm
De 5 finalisten van Typisch Talent 2016: v.l.n.r. Femke Hengeveld, Sientje Koopmans, Joey Kerkhof, presentator Wilma van Dartel, Marloes van Ham en winnaar Marcel Hufnagel. © Chris Korsten
Volledig scherm
Nico Damen stond op de slotdag van Levenslied Den Bosch als eerste geprogrammeerd. © Chris Korsten
Volledig scherm
Joey Kerkhof: volgens velen een grappig ventje met veel potentie op muzikaal gebied. © Chris Korsten