Volledig scherm
© Thinkstock

Lid van motorclub? De politie in Tilburg meldt het

TILBURG - 'Woning No Surrender Captain door gemeente gesloten. Dit nadat er in april drugs waren gevonden in een drugsonderzoek', zo twitterde de Tilburgse politie woensdag aan het einde van de middag. Aan de tweet was de bewonersbrief gekoppeld die de gemeente had rondgestuurd over het sluiten van de woning aan de Don Sartostraat.

Het opmerkelijke is dat in die door burgemeester Noordanus ondertekende brief met geen woord gerept wordt over de prominente rol die de bewoner van het te sluiten huis (Corin D.) speelt bij No Surrender. ,,Het is onze strategie om te laten zien dat deze motorclubs niet alleen toertochten organiseren, maar dat veel leden ook betrokken zijn bij criminele activiteiten", zegt een politiewoordvoerder.

Bert de Rooij, advocaat van D., beschuldigt de politie van 'stemmingmakerij': ,,Het bevestigt mijn vermoeden dat mijn cliënt vooral is opgepakt omdat hij bij No Surrender zit en justitie hard wil optreden tegen de motorclubs. Maar vooralsnog is er helemaal niks bewezen."