Volledig scherm
Klauteren als échte apen, bij Liliane City Jungle kan het. © Chris Korsten

Liliane City Jungle gaat als een speer op Bossche Parade

DEN BOSCH - Na een drukbezochte openingsdag is ook de tweede dag van Liliane City Jungle geslaagd te noemen. 's Middags was er onder meer een workshop handboogschieten, gegeven door topschutter Rick van den Oever uit Sint-Oedenrode.

Wim Lommers uit Den Bosch viert binnenkort zijn tiende verjaardag, maar als voorschotje daarop mocht hij alvast een aantal vrienden meenemen naar de Parade. Het groepje meldde zich spontaan bij Van den Oever. Nadat de Rooise schutter een korte uitleg had gegeven, mochten de deelnemers proberen vanaf een afstand van een slordige 4 meter een serie haarscherpe pijlen weg te schieten. ,,Ik honkbal bij de Gryphons, maar dit is ook een hartstikke vette sport", reageerde de bijna-jarige.

Nederlands kampioenschap
Zijn plaatsgenoot Jan Mes (11) deed eveneens mee aan de workshop. ,,Dit is echt mijn sport. Pas geleden ben ik in mijn leeftijdsklasse derde geworden tijdens het NK. Dus ik weet inmiddels waar je zoal op moet letten", sprak Mes die indruk maakte op zijn grote voorbeeld. ,,Inderdaad, ik zie meteen aan Jan dat-ie de techniek al behoorlijk onder de knie heeft", concludeerde Van den Oever.

Elders op het plein, dat momenteel met behulp van zestien grote containers en stellages is ingericht als een apenkooi 2.0, waren kinderen in de leeftijd van 3 tot 83 jaar zich flink aan het uitleven. Het tokkelen vanaf een 8,5 meter hoog plateau trok vanzelfsprekend de meeste aandacht, alhoewel óók de overige avonturen op volop belangstelling mochten rekenen.

Goede doel
,,Tot nu toe verloopt alles naar wens. Verdeeld over twee dagen hebben we al bijna 3000 bezoekers mogen verwelkomen", wist Frenske Preller van organisator Artishock Events & Marketing. De totale opbrengst van het 6-daagse evenement komt ten goede aan het in Den Bosch gevestigde Liliane Fonds, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Voor elk opgehaald bedrag van 135 euro kan gemiddeld één kind gedurende een tijdsbestek van een jaar effectief worden geholpen.

Volledig scherm
Topschutter Rick van den Oever toonde nadrukkelijk aan dat in zijn persoon een geduldige leermeester schuilt. © Chris Korsten
Volledig scherm
De tokkelbaan is een echte eyecatcher. © Chris Korsten