Volledig scherm
© RGBStock

Link tussen Tilburgse imam Salam en Sharia4Belgium 'onzin'

TILBURG - Leerde de Tilburgse imam Ahmad Salam de leider van Sharia4Belgium haten? "Hilarisch, je moet geen links leggen die er niet zijn", zo reageerde Cherif al Maliki maandagavond in Tilburg op een avond over radicalisering.

Al Maliki verzorgde op een avond van ContourdeTwern een drukbezochte lezing over radicalisering en polarisatie. Het Vlaamse weekblad Humo schreef onlangs dat Sharia4Belgiumleider Fouad Belkacem 10 jaar geleden geregeld de moskee van Salam bezocht. Die zou hem een afkeer van de westerse samenleving hebben bijgebracht. Belkacem werd later tot 12 jaar cel veroordeeld voor onder meer het rekruteren voor de gewapende strijd in Syrië.

"Dat verband komt van een onwetende journalist", zei de Vlaamse deredicaliseringsexpert die zei Belkacem al van voor 2000 persoonlijk te kennen. "Ideologisch is tussen beiden een verschil van dag en nacht. Het salafisme van Salam laat de gewapende strijd niet toe." Salam maakt het jongeren volgens hem wel moeilijk om in de Tilburgse samenleving te integreren.