Volledig scherm
© ThinkStock

Lobby Den Bosch over wiet van start

DEN BOSCH - Een kleine motie, een grote stap. Deze woorden van Mike van der Geld van D66 dinsdagavond in de gemeenteraad kleefden aan het voorstel om als gemeente Den Bosch in politiek Den Haag een 'intensieve lobby voor gezonder softdrugsbeleid’ te starten. En meer in het bijzonder burgemeester Ton Rombouts.

Met de door de gehele gemeenteraad aangenomen motie, met uitzondering van Sjef van Creij van Rosmalens Belang en Marianne van der Schoot van het CDA, wordt Rombouts gevraagd om zich te scharen achter het rapport ‘Het failliet van het gedogen’. Rombouts had eerder al aangegeven moeite te hebben met een aantal conclusies en aanbevelingen. Met name als het gaat over de aanpak van criminaliteit.
  Rombouts wordt nu gevraagd het komende anderhalf jaar in politiek Den Haag te lobbyen voor veranderingen in het softdrugsbeleid waarbij vooral de gezondheidsproblematiek centraal staat. Dan gaat het er vooral om dat na de landelijke verkiezingen een nieuw kabinet met nieuw beleid aan de slag gaat. Omdat, zoals ook de Bossche politiek al eerder constateerde, met dit kabinet ‘niets kan en niets mag’. Eerder al werd het experimenterende Eindhoven teruggefloten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement