Volledig scherm
Een impressie Rhenus Contract Logistics. © Dok Vast

Logistiek paradepaardje aan rijksweg bij Tilburg (video)

TILBURG - Het Nederlandse hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics komt aan rijksweg A58 in Tilburg. Dat gaat 250 extra banen opleveren, zegt directeur Alphons van Erven.

Het kolossale gebouw komt op de locatie van farmaciebedrijf Janssen-Cilag dat naar Breda verhuist. ,,Dit ontwerp heeft alles in zich om een icoon te worden voor de stad", stelt de Omgevingscommissie.

Het wordt ontwikkeld door het Oisterwijkse Dok Vast en is ontworpen door Hung Tran van Habeon Architecten. Het krijgt een vloeroppervlak van 60.000 vierkante meter waarvan 3000 meter kantoorruimte. Op het magazijn komt een zonnepanelenpark van 30.000 vierkante meter.

Tweederde van de opgewekte energie gaat terug in het net. De bouw gaat eind 2017 van start. Volgens directeur Jos Klanderman van Dok Vast gaat het om een investering van 'tientallen miljoenen euro's'.

Een 'artist impression' op video van het nieuwe pand:

Het Nederlandse hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics komt aan rijksweg A58 in Tilburg. Dat gaat 250 extra banen opleveren, zegt directeur Alphons van Erven.