Volledig scherm
Werkzaamheden in de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel.

Loon op Zand pakt overlast regenwater aan

LOON OP ZAND - Door schade en schande wijzer geworden, werkt de gemeente Loon op Zand aan een plan om het regenwater adequaat te beheersen. Twee zomers op rij ging het helemaal mis en liep het hemelwater tijdens een extreme stortbui op verschillende plaatsen vanaf straat de huizen in.

"En dus moeten we er alles aan doen om voortaan droge voeten te houden. Zowel binnen onze dorpskommen als in het agrarische buitengebied”, opende wethouder Gerard Bruijniks (GemeenteBelangen) donderdag de informatie-avond.
  Gemeente en burger kunnen, samen met de ZLTO en het waterschap, het nodige doen om de gevolgen te beperken. De oplossing zit niet alleen in grotere riolen en overstorten, maar met name in de inrichting van de openbare ruimte. Minder verstening en meer groen.
  De eerste voorzieningen trof de gemeente in 2012 bij de Ecliptica in Loon op Zand, waar overigens een kapotte waterleiding begin deze week weer voor een overstroming zorgde. Groter van aanpak was de waterberging die eind vorig jaar onder de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel werd gelegd. Die heeft een capaciteit van 1,2 miljoen liter water.