Volledig scherm
© Chris Korsten

Luikse rommelmarkt op Eerste Slagen in Den Bosch geslaagd

DEN BOSCH - Elk jaar vindt er op De Slagen een Luikse rommelmarkt plaats. Op deze zonovergoten zondag stond de dertiende editie op het programma. Door het fraaie weer, maar zeker ook vanwege de gratis entree en andere laagdrempelige factoren, was er sprake van behoorlijk wat toeloop.

De laatste restjes van het vroegere Heilige Hoekje van An van Haaren lagen al pronkend te wachten op een nieuwe eigenaar. "Een poos geleden heb ik het betreffende hoekje om persoonlijke redenen als het ware ontmanteld. Ik sta overigens lang niet voor het eerst als verkoper op deze rommelmarkt. Komt omdat de sfeer hier altijd goed is", vertelde Van Haaren.

In totaal waren er ongeveer 50 verkopers. "Deze markt is de laatste jaren flink gegroeid. Je ziet onder zowel de verkopers als de bezoekers veel buurtbewoners, maar tegelijkertijd een toenemend aantal mensen van buitenaf. Dat zegt toch wel iets", zei organisator Ria van der Kalle, die zelf een Zwitserse kinderwagen uit grootmoederstijd in de aanbieding had.

Ontmoetingsplek De Slagen had eveneens een plekje ingenomen. "We hebben als wijkbewoners een week of 6 mogen genieten van een eigen ontmoetingsruimte op de Hoge Slagen. Die ruimte doet nu dienst als wisselwoning. In die bewuste periode bruiste het van de activiteiten, dus er is genoeg animo in deze wijk om er met z'n allen iets heel moois van te maken", verwoordde Dries Kemme. "Ik woon al 18 jaar met plezier in deze kleurrijke en gemêleerde wijk die al bijna een halve eeuw oud is. Inderdaad: een extra voorziening zou hier zeker niet misstaan", aldus Mies Klamer.

Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten