Volledig scherm
En ja, weer heeft Anne Vriezen(8) een Pokémon gevangen © Chris Korsten

'Lure' bij StadsBIEB nauwelijks in trek bij Pokémon Go-adepten

DEN BOSCH - Bij de StadsBIEB aan de Hinthamerstraat bevond zich zaterdagmiddag tussen 2 en 3 uur een zogenaamde lokdoos om Pokémon Go-ers te verleiden om ter plekke virtuele Pokémon te vangen. De verwachte drukte bleef echter uit.

Boven op de jeugdafdeling was de 8-jarige Anne Vriezen uit Den Bosch bezig met vangen. ,,Gisteren ben ik pas begonnen met dit spel. Erg leuk om te doen. Ik heb al best veel Pokémon te pakken, maar ze zijn bijna allemaal hetzelfde. Hier zitten ze óók; je moet wel goed je best doen om te vinden", verduidelijkte ze.

Rage
Verder was het opvallend rustig met 'hunters' en 'catchers', zag ook bibliotheekmedewerker Rianette Wilsens vanachter haar bureau. ,,We hadden van te voren geen flauw benul van wat we konden verwachten. Voor hetzelfde geld loopt het storm, dit is momenteel niet voor niets een rage", lichtte Wilsens toe.

Lokdozen
Beneden vlakbij de robuuste toegangsdeur zat haar collega en initiatiefnemer Sylvie van Zon eveneens tevergeefs te wachten op een stormloop. ,,Bij nader inzien zijn we op dit moment binnen de wijde omtrek niet uniek als het gaat om het plaatsen van virtuele lokdozen. Op mijn display zie ik ze nu ook even verderop bij de Zwanebroedershuis en het Gemintemuzejum. Het zou wellicht een ander verhaal zijn wanneer de hele Hinthamerstraat 'volstaat' met Pokémon-lokdozen. Voor velen is het dan waarschijnlijk de moeite méér dan waard om een ware klopjacht te ontketenen. Ik denk dat deze rage alléén op die manier in een rap tempo kan uitgroeien tot een bijzonder interessante marketingtool voor het bereiken van bepaalde doelgroepen", aldus Van Zon.

Volledig scherm
Ondanks het aankondigingsbord liep het op zaterdagmiddag in de StadsBIEB niet bepaald storm met Pokémon Go-adepten. © Chris Korsten