Volledig scherm
Pand van de V&D maandagmiddag © Marc Bolsius

Luxe auto's in de V&D? Vermoedelijk pop-ups in warenhuis nu bevestiging Hudson's Bay uitblijft

Ma 20 jun: Staan er straks luxe auto's op de begane grond van de V&D? Nu op de komst van Hudson's Bay naar het pand op de Markt nog altijd geen klap is gegeven, praat de eigenaar met een drietal partijen die een pop-up winkel starten in het voormalige warenhuis.

  Door Bart Gotink   Wie die drie partijen zijn wil pandeigenaar Jos van de Mortel niet kwijt. Bronnen melden echter dat autobedrijf Van de Udenhout in gesprek is om een tijdelijke showroom te starten op de begane grond. Bij het autobedrijf willen ze dit bevestigen noch ontkennen zolang dit nog niet helemaal rond is.   Aantal maanden
Of de andere twee partijen in de race zijn voor dezelfde winkelmeters, of andere verdiepingen willen vullen, is ook onbekend. Of bijvoorbeeld La Place een van de gegadigden is om het restaurant op de bovenste verdieping te heropenen, kon of wilde een woordvoerder van het restaurant maandagmiddag nog niet kwijt. De pop-upwinkels zouden voor een aantal maanden in het pand kunnen.
Hudson's Bay  De ruimte daarvoor is ontstaan doordat het proces met Hudon's Bay momenteel 'een beetje vertraagt', aldus Van de Mortel. Waarom precies kan hij niet aangeven. Wel wijst hij erop dat na de eerste aankondiging van het Canadese warenhuisbedrijf om vier vestigingen in Nederland te openen (2 keer Amsterdam, Breda en Tilburg) het nu stil blijft. Er is nog geen enkele andere winkel aangekondigd. Hij praat nog wel met de Canadezen. "Maar daar kan ik verder weinig over vertellen."
Parijs In het buitenland is het heel normaal dat grote merken hun luxe automodellen tentoonstellen in de binnenstad. Zo zit aan de Champs-Élysées in Parijs een winkel van Mercedes Benz en Peugeot, waar je overigens via Google Maps gewoon even naar binnen kunt wandelen. (Zie hier Mercedes en hier Peugeot).  In Amsterdam zit in de PC Hooftstraat een Teslashowroom.   Volg Stadsgezicht via bd.nl/stadsgezichtdb, via Facebook (facebook.com/stadsgezichtdb) of Twitter (@stadsgezichtdb).