Volledig scherm
Hier is zaterdag het buurtfeest van Eikendonk © Marc Brink

Maaltijddoos moet buurtfeest in Den Bosch 'redden'

DEN BOSCH - ''BrabantWonen en de gemeente schofferen moslims van het Eikendonk”, dat vindt de Bossche Els Westerduin. Het gaat om een buurtfeest in deze ‘nieuwe’ Bossche buurt Eikendonk dat zaterdag om'14.00 uur begint. Op het programma staat ‘s middags een gezamenlijke maaltijd gepland. En dat is precies wat Westerduin dwars zit. Want dan is het Ramadan en is het voor vastende moslims en kwestie van toekijken.

Westerduin zegt hierover een ‘weinig constructief gesprek’ te hebben gevoerd met een ambtenaar van BrabantWonen. Gevraagd om een toelichting zegt een woordvoerster van de gemeente dat er geen klachten bekend zijn. ''De datum is tot stand gekomen in overleg tussen BrabantWonen en wijkbewoners”, zegt de woordvoerster.

Er is een ‘oplossing’. Bewoners krijgen een maaltijdbox om maaltijden mee naar huis te nemen. Ook neemt een wijkwerker contact op met allochtone buurtbewoners. Westerduin blijft kritisch. ''Als er een maandje zou worden gewacht dan had iedereen volledig mee kunnen doen.”