Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Maand voorwaardelijk geëist tegen Tilburger voor mishandeling

BREDA/TILBURG – Tegen een 44-jarige Tilburger die een vrouw de keel dichtkneep is vrijdag in de rechtbank in Breda een maand voorwaardelijke celstraf geëist, bovenop de twaalf dagen die de man in voorarrest heeft gezeten.

De vrouw hield aan de wurging van tien tot vijftien seconden behoorlijke rode plekken over in haar nek. De mishandeling zou zijn gebeurd, omdat de vrouw tegen zijn wil in zijn woning aan de Zuid-Oosterstraat in Tilburg was gekomen. Dat zou zijn gebeurd, omdat er spullen van haar in zijn huis lagen.

Problemen
De man heeft verschillende problemen. Eerder werd bij hem een persoonlijkheidsstoornis vastgesteld met narcistische en antisociale trekken. Dat bleek ook in de rechtbank, waar hij de rechters verbaal agressief aansprak.

De man was vorig jaar al eens veroordeeld vanwege stalking van zijn ex-vrouw. Hij kreeg toen negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk met een contactverbod. De vrouw deed echter aangifte dat hij haar weer veelvuldig lastigviel. Daarvoor was echter te weinig bewijs en daarom eiste officier van justitie Alexander Koning vrijspraak.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.