Volledig scherm
De villa aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg is totaal verwoest. © Jules Vorselaars/JV Media

Maandag meer duidelijkheid over mogelijke woonunits voor iXzelF na brand Tilburg (video)

TILBURG - Stichting iXzelF hoopt zo snel mogelijk vervangende woonruimte te vinden voor de veertien cliënten die zondagnacht hun verblijf in vlammen op zagen gaan. Het pand van de stichting aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg brandde volledig uit, vermoedelijk nadat er in de bijkeuken een vlam in de pan was geslagen.

Volgens Frank van den Hout van iXzelF moet er maandag duidelijkheid komen over vervangende woonruimte. Mogelijk worden er op het terrein tijdelijk woonunits geplaatst. De cliënten worden nu nog opgevangen bij familie of in een hotel.

Omdat de brand tijdig werd ontdekt, konden alle aanwezige bewoners op tijd het pand verlaten. Toch was het nog even spannend. Toen eenmaal buiten de hoofden werden geteld, bleken niet alle bewoners aanwezig te zijn. Twee van hen bleken op de kermis te zijn, twee anderen bij familie.

"Wij zijn geen gesloten inrichting. Onze cliënten hebben veel vrijheid", aldus Van den Hout. iXzelF helpt mensen met een psychiatrische aandoening en verslaving, soms gecombineerd met een verstandelijke beperking. De stichting bestaat 2,5 jaar.

De villa van stichting iXzelf, gelegen aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg, is zondagnacht rond 00.20 uur door brand verwoest. De villa is totaal verloren gegaan nadat er brand uit brak onder het dak van de woning. Beelden Jules Vorselaars / JV Media Lees meer op http://bd.nl/1.6217932