Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Man ernstig gewond door straatroof in Tilburg

TILBURG - Een man in Tilburg is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt toen hij werd beroofd van zijn spullen. Het slachtoffer werd rond 04.00 uur gevonden door de politie, liggend op het Besterdplein. Een 47-jarige verdachte is aangehouden, meldt de politie.

De 30-jarige Tilburger had een zwaar gehavend gezicht volgens de politie. Voordat hij met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, kon hij de politie nog vertellen wat er gebeurd was.

De man werd aangesproken door een vreemde met de vraag of hij even mocht bellen met zijn telefoon. Toen de Tilburger aangaf dat dat niet mocht, werd hij geslagen. Zijn sleutels en portemonnee zijn gestolen. Toen hij om hulp schreeuwde, liet de dader het slachtoffer achter.

Verdachte opgepakt
Agenten konden dankzij getuigen de mogelijke vluchtroute van de verdachte nalopen. Op de Willem Pastoorstraat troffen ze een verwarde man aan met een ontbloot bovenlijf. De 47-jarige Tilburger gaf aan zelf slachtoffer van een beroving te zijn, maar de agenten troffen al snel een kledingstuk met bloed eraan aan. Daarop is de man aangehouden.