Volledig scherm
De politie reed een 29-jarige Tilburger klem die nog een celstraf open had staan van anderhalf jaar. © Jules Vorselaars / JV Media

Man met openstaande celstraf gepakt na wilde achtervolging door Tilburg

* UPDATE 11.27 uur * TILBURG - Na een wilde achtervolging waarbij een fietser werd aangereden, heeft de politie donderdagochtend in de Mahlerstraat in Tilburg een 29-jarige Tilburger aangehouden. De man moest nog anderhalf jaar de gevangenis in, maar was voortvluchtig sinds hij op 6 mei niet meer was teruggekeerd van een verlof uit de penitentiaire instelling in Sittard.

De afgelopen weken heeft de politie in Tilburg tevergeefs op diverse adressen naar de man gezocht. Een agent in burger had de man woensdagavond in de Wagenaarstraat in Tilburg in een auto zien zitten. Hij waarschuwde zijn collega's. Toen die ter plaatse kwamen, ging de verdachte er meteen vandoor.

Achtervolging
​Er ontstond een wilde achtervolging, onder meer over de Ringbaan-Oost. De verdachte reed daarbij een fietser aan, maar die kwam er zonder ernstige verwondingen vanaf. Uiteindelijk kon de Tilburger in de Mahlerstraat worden klemgereden. De verdachte liep bij de aanhouding een snee en schaafwonden op en is per ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd.

De politieauto en de auto van de man raakten flink beschadigd en moesten worden getakeld.