Volledig scherm
© Thinkstock

Man na achtervolging aangehouden in Rosmalen voor bedreiging agent

ROSMALEN - De politie heeft donderdag vroeg in de ochtend in Rosmalen een 35-jarige man aangehouden die eerder een agent met de dood had bedreigd. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon pas worden aangehouden na een achtervolging vanuit Oss.

De 35-jarige man bedreigde in augustus een agent met de dood toen hij met zware verwondingen in het ziekenhuis in Uden lag. Hij was daar terechtgekomen nadat hij met een auto tegen een boom langs de Berghemseweg in Nistelrode was geknald. 

Vanwege zijn gezondheidstoestand werd de man niet meteen aangehouden in het ziekenhuis, maar de agent deed wel aangifte. Toen surveillerende agenten de man donderdagnacht om 04:00 uur zagen rijden in Oss, besloten ze hem alsnog aan te houden.

Achtervolging
De man negeerde echter het stopteken van de politie en ging er op volle snelheid vandoor. Na een achtervolging op de A59 richting Rosmalen besloot de politie echter af te haken in het belang van de verkeersveiligheid. Volgens de politie haalde de man namelijk snelheden van ver boven de 150 kilometer per uur. 

Kort daarna werd de auto leeg aangetroffen op een parkeerplaats aan de Graafsebaan in Rosmalen. De man bleek vlak daarbij, slecht verstopt, in de bosjes te zitten. Hij verzette zich luidkeels tegen zijn aanhouding.