Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Man rijdt opzettelijk agent aan op de Heuvelring in Tilburg

TILBURG - De politie heeft zondagochtend een man uit Roermond aangehouden voor het opzettelijk aanrijden van een agent in Tilburg. Dat meldt de politie.

Dat gebeurde rond 04.45 uur op de Heuvelring. Agenten waren daar aan het surveilleren en zagen tot twee keer toe een auto provocerend dicht langs het publiek rijden.

Vol gas
De agenten besloten om de man aan te spreken op zijn gedrag en fietsten naar de auto toe. Toen zij naast de wagen fietsten, besloot de chauffeur zijn stuur opzij te trekken en een van de agenten aan te rijden. Hij probeerde op zijn beurt de man in de wagen vast te pakken, maar dit mislukte omdat de chauffeur vol gas gaf. Daarbij reed de man bijna de andere agent aan. Die wist net op tijd aan de kant te springen.

Weigeren
De auto werd even later door een andere politie-eenheid aan de kant gezet. De bestuurder bleek een 32-jarige man uit Roermond te zijn. Hij leek te hebben gedronken, maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Daarom werd hem meteen de zwaarste straf opgelegd en werd zijn rijbewijs ingenomen.