Volledig scherm
foto ANP

Man uit Rijen veroordeeld tot 6 maanden cel voor medeplegen autobrand in Den Bosch

RIJEN - Een 46-jarige man uit Rijen is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden voor het medeplegen van een autobrand. 

In de nacht van 28 december 2014 zag een man dat iemand zijn auto, die voor zijn woning in Den Bosch stond geparkeerd, met benzine aan het overgieten was en vervolgens in brand stak. Hij gaf enkele kennissen, die bij hem op visite waren, de opdracht om de brandstichter te pakken. Nadat zij de verdachte met geweld hadden aangehouden, filmde de eigenaar van de auto met zijn mobiele telefoon een bekentenis.

Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs dat de verdachte en een andere betrokkene de brandstichting hebben gepleegd. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank meegewogen dat hij ’s nachts, midden in een woonwijk een auto tussen andere auto’s in brand heeft gestoken, met alle gevaren van dien.

De man is sinds 2013 ook al met enige regelmaat voor onder meer geweldsdelicten veroordeeld. De brandstichting is gepleegd tijdens de proeftijd van een voorwaardelijke veroordeling.