Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Man verzet zich in Den Bosch tegen boete voor verduistering

DEN BOSCH - Verduistering in persoonlijke dienstbetrekking, beter bekend als stelen van de baas. Daarvan werd een 29-jarige Bosschenaar verdacht die deze week terecht stond bij politierechter Sangers-de Jong. De man werd twee jaar geleden betrapt tijdens zijn werk in het inmiddels gesloten V&D-filiaal in Den Bosch.

Tijdens de zitting werd niet duidelijk wat hij precies heeft gedaan. Maar de man benadrukte wel dat hij ‘het allemaal achter zich wil laten’. Hij verzette zich officieel tegen de boete van 310 euro die hem werd opgelegd en probeerde tijdens de rechtszitting verhaal te halen bij de rechter.

„Ik lees in het dossier dat u dacht dat het allemaal was afgehandeld”, zegt rechter Sangers. „Dat dacht ik zeker”, zegt de man. Hij vertelt dat hij het gestolen bedrag van 450 heeft betaald aan zijn werkgever. Ook zegt hij 500 euro te hebben betaald voor ‘onderzoekskosten’ die V&D bij hem in rekening heeft gebracht. Het ging hem te ver om ook nog eens de door het Openbaar Ministerie opgelegde boete van 310 euro te betalen. 

Meer over de rechtszitting donderdag in de rubriek Voor de rechter.