Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Man voor rechter na betasten van vrouwen en schelden op station Den Bosch

DEN BOSCH – Een man die vorig jaar vrouwen betastte op het station in Den Bosch en daarna beveiligers heeft uitgescholden, is dinsdag veroordeeld tot een boete van 675 euro. Ook kreeg hij een celstraf van vier weken, waarvan twee weken voorwaardelijk.

Daar komt een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van twee weken bij.

Betasten en schelden
Twee beveiligingsmedewerkers hadden op 29 mei vorig jaar de handen vol aan de man. Ze zochten hem op na de melding over het betasten van vrouwen en een greep in de tas van een van de vrouwen. Zij zagen hem plassen op een perron besloten hem op te pakken. Tijdens het wachten op agenten zou hij een van de beveiligingsmedewerkers hebben uitgescholden.

Over de diefstal van een paar schoenen zei de man dat hij van plan was om ze af te rekenen. Beveiligingsmedewerkers hielden de man tegen toen zij zagen dat hij een paar schoenen onder zijn jas verstopte.

Probleemgeval
Dat hij vrouwen betastte in de wachtruimte van het station in Den Bosch werd hem niet ten laste gelegd, maar wel het uitschelden van een beveiligingsmedewerker. Dat was ook het geval met diefstal van schoenen in een Primark-filiaal in Eindhoven. ,,Hij is verstandelijk beperkt”, zei zijn advocaat tijdens de rechtszitting bij politierechter Hettinga.

Volgens de officier heeft de man herhaaldelijk geweigerd mee te werken aan begeleid wonen. „Hij is een probleemgeval. Met werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen heeft hij genoeg kansen gekregen”, zei de officier.