Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Man weigert agenten te volgen, scheldt hen uit en wordt aangehouden in Tilburg

TILBURG – Agenten hebben donderdag op de Ringbaan Zuid in Tilburg een 27-jarige man aangehouden. De Tilburger weigerde na een verkeersovertreding de bevelen van de dienders op te volgen en beledigden hen. 

Agenten zagen de man rond 11.00 uur op de Baroniebaan over een verdrijvingsvlak rijden. De politiemannen moesten daarbij met hun voertuig uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Ze besloten de bestuurder een stopteken te geven, welke de automobilist negeerde.

De agenten besloten de man aan te spreken terwijl hij bij een stoplicht stond te wachten. Opnieuw gaf hij aan hen niet te willen volgen. ‘De verdachte verklaarde geen tijd te hebben’, aldus de politie. De agenten parkeerden daarom hun auto voor het voertuig van de Tilburger, zodat hij niet verder kon rijden. De man ging er echter wéér vandoor.

De politiemannen zijn achter de auto aangelopen, die inmiddels weer voor een stoplicht stond te wachten. De 27-jarige is aangehouden en uit zijn auto getrokken. Daarbij schold de Tilburger de dienders nog uit. Hij is meegenomen naar het politiebureau.