Volledig scherm
© Guido van der Heijden

'Man zwaargewond door val uit raam woning in Den Bosch'

DEN BOSCH - Een Bosschenaar (45), die vorige week zwaargewond is geraakt bij een ruzie in een woning in de Bossche binnenstad, zou uit het raam op straat gevallen zijn. Dat zegt Yannick Quint. Hij is advocaat van de Rosmalenaar (55), die zondag is aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag op de Bosschenaar.

Het slachtoffer had niet alleen een gebroken kaak, maar ook gebroken ribben, een gebroken onderbeen, een gebroken bovenbeen en enkele enkelbreuken.

De Bosschenaar en de Rosmalenaar waren op bezoek in een huis aan het Lamstraatje (Uilenburg). Volgens Quint was de Bosschenaar onder invloed van alcohol en drugs en vernielde hij enkele spullen in de woning waar hij op bezoek was. De politie meldt dat de Bosschenaar en de Rosmalenaar ruzie met elkaar kregen. „Het is nog niet helemaal duidelijk waarom dit gebeurde. Maar in het tumult is het slachtoffer door het raam naar buiten gevallen. Mijn cliënt zegt te hebben geprobeerd om de Bosschenaar aan zijn benen tegen te houden, maar uiteindelijk kon hij hem niet meer houden. Hij ging er vandoor voordat de gewaarschuwde politie kwam.”

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie zegt ‘niet veel te kunnen zeggen’ over de achtergronden van het incident. „We zijn nog druk doende met het onderzoek.” De Rosmalenaar is al geruime tijd een bekende van de politie.