Volledig scherm
Marieke Simons. © Ingrid Koenen

Marieke Simons nieuwe zakelijke leider van Theater Artemis

DEN BOSCH - Marieke Simons (1978) is de nieuwe zakelijke leider van Theater Artemis in Den Bosch. Simons is nu nog algemeen directeur van Theatergroep PlayBack, een gezelschap dat zij in 2005 mede heeft opgericht en dat inmiddels jaarlijks 750 voorstellingen speelt.

Over haar overstap zegt Marieke: ,,Met ontzettend veel plezier en passie heb ik gewerkt aan het op de kaart zetten van kwalitatief educatief jongerentheater in het voortgezet onderwijs en het mbo. Voor mij is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik kijk er naar uit om mijn ondernemerschap en ervaring te gaan inzetten bij een jeugdtheatergezelschap dat meer aan de artistieke kant van het theaterspectrum zit." 

Versterken
Theater Artemis ging na het vertrek van Maurice Dujardin op zoek naar een nieuwe zakelijk directeur die opnieuw iets kan toevoegen aan dit mooie theatergezelschap. ,,Wij denken in Marieke Simons een uitstekend opvolger gevonden te hebben en verwachten dat zij in staat zal zijn Artemis te versterken in zijn bedrijfseconomische basis", zegt de theatergroep over de nieuwe zakelijke leider. Simons begint op 1 september 2016 bij Artemis.