Volledig scherm
© Marianne Schoone

Massa geniet op de Markt in Den Bosch van Bosch by Night

DEN BOSCH - Massale belangstelling zondagavond voor de première van de lichtshow Bosch by Night die de komende maanden enkele keren per week is te zien op vijf gevels van de Bossche Markt.

Na een muzikale aanloop begon de 12 minuten durende show zoals aangekondigd om 22.15 uur. Enkele belangstellenden hadden een klapstoel meegenomen om ruim voor aanvang op een goede plaats te kunnen zitten. Anderen gingen er eens goed voor staan en vulden de Markt grotendeels.

De projectie van vlammen, bomen, een poes en vogels vulden de panden en zorgden ervoor dat het publiek geboeid keek. Waar de meeste toeschouwers dat deden in stilte was een enkeling zo enthousiast om de waardering tijdens de show luid en duidelijk te laten klinken. De projectie kwam haarscherp over de geselecteerde gevels waar de etalageverlichting ruim op tijd doofde. Luid applaus beantwoordde de vraag of er werd genoten.

Bosch by Night is tot met 11 december op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond te zien. De aanvangstijden zijn afgestemd op het tijdstip van zonsondergang en andere evenementen op de Markt. Tot 4 juni start de show om 22.15 uur. Op 12 mei is er geen Bosch by Night. Op 13 en 14 mei wordt het evenement om 22.45 uur gehouden en op 15 mei om 22.25 uur.

Lees meer over het Jeroen Boschjaar op bd.nl/jb500.