Volledig scherm
Hal 1 herbergt op de eerste dag van het driedaagse congres gelijk al circa 5000 volgelingen © Chris Korsten

Massale bijeenkomst Jehova's Getuigen in de Brabanthallen

DEN BOSCH - Drie dagen lang speelt zich in de Brabanthallen een jaarlijks terugkerend congres van Jehova's Getuigen af. Tijdens de eerste dag op vrijdag hebben zich circa 5000 volgelingen gemeld om gezamenlijk na te denken over het thema 'Loyaliteit aan God'. Voor veel aanwezigen vormt het woord 'zelfreflectie' de rode draad van de samenkomst.

Met een laptop op haar schoot zat Anouk Hendricks (27) uit Brunssum aandachtig te luisteren naar een livestream-uitzending die in de zaal op vier grote schermen te volgen was. Aan het woord was de uit Amerika afkomstige 'broeder' Mark Noumair die een verhaal hield over enkele leerstellingen binnen het gedachtegoed van de wereldwijde christelijke beweging.

Opfriscursus
Zo nu en dan vlogen de vingers van de Limburgse met hoge snelheid over het toetsenbord. ,,Eigenlijk wil ik geen letter missen. Alles wat hier gezegd wordt, is voor mij van wezenlijk belang. Ik zie het als een soort opfriscursus om straks na 3 dagen weer volledig met mezelf in het reine te zijn. Ik weet zo langzamerhand wat dat betekent. Op m'n 16de ben ik gedoopt, nadat ik verschillende geloofsovertuigingen met elkaar had vergelijken. Ja, bij deze gemeenschap voel ik me 100 procent happy", aldus Hendricks.

,,Belangrijk is dat je in alle opzichten loyaal bent aan Jehova, zoals we God noemen, zowel in woorden als daden. Een voorbeeld? In de bijbel staat dat een man eeuwige trouw moet beloven aan zijn vrouw. Dus met een begerige blik kijken naar een andere vrouw is helemaal fout!", verduidelijkte Jozua Drenth, een van de vrijwilligers.

Doop
Naast meerdere uiteenzettingen staan er diverse symposia op het programma. Op zaterdag worden ter plekke ook nieuwe volgelingen gedoopt.

Tegelijkertijd wordt er een congres van Jehova's Getuigen georganiseerd in de IJsselhallen in Zwolle en De Jaarbeurs in Utrecht.

Volledig scherm
Anouk Hendricks aan het werk met haar laptop. © Chris Korsten
Volledig scherm
Op de foto met David en Sofie, twee denkbeeldige figuren die (voor kinderen) een educatieve functie vervullen op de website van Jehova’s Getuigen © Chris Korsten
Volledig scherm
De tekst bij de ingezonden tekening van de 13-jarige Pim Pinter slaat de spijker op de kop. © Chris Korsten