Volledig scherm

Maximaal 156 mensen verliezen baan bij zorginstelling Pantein

UDEN/DEN BOSCH - Pogingen het aantal boventalligen bij reorganisatie Pantein tot minimum te beperken zijn mislukt. Er bestaat een kleine kans op interne vacatures. Bij zorgstichting Pantein in Boxmeer wacht nagenoeg iedereen in de lopende reorganisatie gedwongen ontslag. Bij Pantein worden maximaal 156 medewerkers gedwongen ontslagen.

Bezuinigen
De zorginstelling moet om het hoofd boven water te houden voor 10 miljoen euro bezuinigen. Onder de grootste regionale zorgkoepel, met 3.600 man actief in Noordoost-Brabant en de kop van Limburg, vallen behalve het Maasziekenhuis ook zorgcentra en thuiszorg. „Mogelijk worden het er nog wat minder dan 156, omdat personeel nog de gelegenheid heeft op enkele interne vacatures te solliciteren”, zegt een woordvoerder van Pantein. „Maar dit aantal is echt nodig om de kostenbesparing mogelijk te maken.”

Inspanningen
De ontslagen treffen vooral afdelingshoofden, beleidsmedewerkers, facilitair medewerkers en medewerkers op stafafdelingen. Bestuurder Peer Meesters van vakbond NU'91 zegt desgevraagd dat het er sterk op lijkt dat Pantein zich 'weinig ingespannen' heeft om personeel naar een nieuwe baan te begeleiden. „Als je praat over 'tot een minimum beperken' kom je hooguit op tientallen gedwongen ontslagen uit.”