Volledig scherm
Vol is vol, ook een binnenvaartschip © Frans van Mensfoort

Máximakanaal: een kanaalpark, wandel-, fiets- en hondenschijtparadijs

DEN BOSCH - Het Máximakanaal is nu ruim anderhalf jaar open. Erlangs is een heel nieuwe wereld ontstaan. Onder meer het Kanaalpark, waar zondag een ‘beleefdag’ is.

De Rosmalense zijde van het Máximakanaal is een natuurgebied in wording. De zeven rode geuzen in het nog wat kale gebied hebben het rijk zowat alleen. Maar wandelaars, vaak mét hond, fietsers en een stel vissers hebben het Kanaalpark al ontdekt.

Walhalla
De Bossche zijde van het Máximakanaal is vooral het territorium van fietsers en wielrenners. De streep asfalt van ruim vijf kilometer tussen sluis en sluis is een walhalla van rust, ruis en soms rumoer. Mooi en relaxed, is de teneur. Zondag is er tussen 11.00 uur en 22.00 uur in en bij het Kanaalpark de dag ’Beleef het Kanaalpark’ onder het motto ‘Proef de natuur, Ontdek het park en Geniet met elkaar’.

Vanaf Stadsboerderij Eyghentijds aan de Lunerkampweg zijn er excursies door het Kanaalpark onder leiding van deskundige gidsen van IVN. Wethouder Jos van Son opent om 13.00 uur het Klompenpad. Voor de kinderen is er een vliegerfestijn. 

Meer foto's, nieuws en kaarten over de aanleg van het Máximakanaal op bd.nl/maximakanaal.

Volledig scherm
Koningin Máxima arriveert bij de sluis in Empel. © Domien van der Meijden/BD
Volledig scherm
Volledig scherm
De aanleg van het Máximakanaal. © Frans van Mensfoort
Volledig scherm
De sluis bij Empel in het Máximakanaal, in gebruik genomen in december 2014. © Rijkswaterstaat