Volledig scherm
De Tilburgse burgemeester Peter Noordanus op een wijkbezoek in Zorgvlied.

Mea culpa Noordanus om aangifte discriminatie

TILBURG - Burgemeester Peter Noordanus geeft toe ‘iets te stevig en te snel met gestrekt been erin te zijn gegaan’ toen hij aangifte deed van discriminatie in de Tilburgse horeca. Ook stelde hij maandag in de raadscommissie dat zijn optreden beter had gekund.

Hans Smolders riep Noordanus op het matje over de aangifte, die veel stof deed opwaaien in de stad en vooral bij de horecabazen. Dat de burgemeester discriminatie in de Tilburgse horeca wil toetsen door het inzetten van ‘mystery guests’, ziet Smolders als ‘het zoeken van een probleem dat er niet is’. Zeker aangezien uit het jaarverslag van discriminatiemeldpunt Radar blijkt dat er vorig jaar slechts één melding was van discriminatie in de Tilburgse horeca.

Verbetering
Noordanus denkt echter dat de situatie voor verbetering vatbaar is. "Ondanks dat dat in de cijfers niet naar voren komt.” Op de opmerking van Naomi de Kort (VVD) dat je juridisch een aangifte helemaal niet kunt intrekken, gaf Noordanus aan dat de aangifte nog niet verwerkt was door de politie en hij daardoor nog af kon zien van de aangifte.

Noordanus liet eerder al weten zijn aangifte in te trekken omdat hij liever het gesprek aangaat met de horeca dan dat er juridische stappen genomen moeten worden.