Volledig scherm
Gym10, de glorieuze winnaar op de estafette in de jongste leeftijdscategorie tijdens de Olympische Spelen op het Taxandriaplein. © Chris Korsten

Medaillewinnaars Bossche Olympische Spelen gehuldigd op Taxandriaplein

DEN BOSCH - De deelnemers van de kindervakantieweek op en rondom het Taxandriaplein in Den Bosch hebben de afgelopen dagen meegedaan aan nogal wat sportieve activiteiten. Aan het plein verrees in mum van tijd een soort Olympisch Dorp.  Woensdagmiddag, vrijwel direct na afloop van de Spelen, werden de medaillewinnaars gehuldigd.

Tijdens de kindervakantieweek werden verschillende activiteiten verzorgd. Zo waren er op de dinsdag diverse sportworkshops, een dag later gevolgd door een Zeskamp op het schoolplein van KC De Kameleon. De onderdelen varieerden van 'eendjes' vangen en doeltje schieten tot een tennisrace en een krachtmeting op het gebied van darts.

Atletiek
De meest opzienbarende sportieve gebeurtenis was toch wel een atletiekonderdeel. Ruim 100 kinderen, onderverdeeld in een tweetal leeftijdscategorieën, haalden tijdens een estafette alles uit de kast om de snelste te zijn.

,,Onze overwinning is dik verdiend, we hadden een voorsprong van wel tien seconden op de nummer twee", jubelde de 11-jarige Chrisje van den Acker, lid van de RioTax-groep. ,,Wij zijn tevreden met het zilver, méér zat er niet in", erkende de 10-jarige Indi Grol die deel uitmaakte van De Olympe Kids.

De kindervakantieweek bestaat al enkele tientallen jaren, maar het was de vierde keer dat de bewoners van Muntel, Vliert en Orthenpoort de organisatie geheel in eigen hand hadden.

Volledig scherm
RioTax. © Chris Korsten