Volledig scherm
© Thinkstock

Medewerker PostNL betrapt bij stelen telefoons in Den Bosch

DEN BOSCH - Een 29-jarige Bosschenaar stond deze week terecht bij politierechter Valckx voor diefstal van elf gloednieuwe telefoons. Hij had ze vorig jaar binnen een paar weken achterover gedrukt. Dat gebeurde in het Bossche depot van PostNL waar hij aan de slag was als productiemedewerker.

Na meldingen over verduisterde telefoons werd de medewerker in de gaten gehouden. Op beelden van een bewakingscamera was te zien dat de Bosschenaar opvallend lang in een container was. ,,Daar stopte ik de spullen onder mijn kleren en daarna gingen ze in een tas mee naar huis”, legde de man tijdens de rechtszaak uit.
Bij het stelen van een harde schijf ging het mis. Hij verstopte het ding in wat struiken bij het depot en werd door de politie betrapt toen hij het wilde ophalen.

Frustratie
Hij zei de diefstallen te hebben gepleegd uit frustratie. ,,Ik werkte bijna drie jaar bij PostNL en ging er vanuit dat ik een vast contract zou krijgen. Maar mijn teamleider vertelde mij dat ik wegmoest en het na drie maanden nog maar weer eens moest proberen."
,,Daar baalde ik van, want ik woon mijn hele leven in Nederland en Polen mogen wel langer bij PostNL werken. Ze hebben mij als een dier behandeld.”

Meer over de rechtszaak donderdag in de BD-rubriek 'Voor de rechter'.