Volledig scherm
Meester Alex.

Meester Alex is eerste masterstudent rap (video)

TILBURG - ,,Mensen feliciteren mij met die shit”, zegt Alex Bergman (26) uit Boxtel lichtelijk verbaasd. Hij is de eerste student wiens hoofdvak rap is binnen de Master of Music aan de Fontys Hogeschool van de Kunsten. ,,In alle eerlijkheid: als mijn carrière nu als een trein zou lopen, had ik geen master gedaan. Dus voor mij is het eerder een wanprestatie dan een prestatie. Maar supertof, ik kan me doorontwikkelen.”

Zijn artiestennaam is Meester Alex. Een artiest met een kenmerkend uiterlijk – ‘Ik ben toch wel dat kleine mannetje met die rode baard en die hoed’ - en een rapper die serieuze onderwerpen aankaart. Alex is afgestudeerd aan de Rockacademie en was voorheen onderdeel van hiphopformatie Hardnekkig. De rapper bracht vorig jaar zijn eerste single genaamd Voorbij uit. Een samenwerking met Rico, bekend van hiphopgroep Opgezwolle.

Idioot
Binnen de master krijgt Alex een budget waarmee hij docenten kan kiezen en bepaalt zo wat hij leert. De rapper richt zich op theater. Volgens hem een plek die totale artistieke vrijheid biedt. ,,Ik ben de eerste die zo idioot is om als rapper de master te volgen.”

Idioot omdat hij een risico neemt. Zijn studieschuld loopt op en het is alles of niets. ,,Als gitarist kun je op veel plekken spelen. Als rapper móet je frontman worden.” Zijn liefde voor muziek bleek groter dan de angst om te falen. ,,Toen ik deze master ging doen, wist ik: dit moet het zijn voor de rest van mijn leven.”

Lees een interview met de rapper Meester Alex in het Brabants Dagblad, editie Tilburg, van dinsdag 12 oktober en in de digitale krant.

‘Voorbij’ is de eerste single van Meester Alex en een samenwerking met Rico en gitarist Kamiel Top. De laatstgenoemde zingt ook het refrein op de track. MUSIC Vocals & Lyrics: Alex “Meester Alex” Bergman, Ricardo “Rico” McDougal & Kamiel Top Production & Mix: Berend-Jan Don Guitar: Kamiel Top Bass: Tim Wensink VIDEO Produced by Sander Baks Photography (http://www.sanderbaks.com) Director/artdirection & Production: Sander Baks DOP & First Edit: Rob van der Voort Make-up: Jazzmin Hobbelen Secondary & Final Edit: Berend-Jan Don SPECIAL THANKS: Bas van de Berg Liselot van de Geer Sem Geurten Mijntje Lupgens Mart van Gompel Berend-Jan Don Gloria Anim Ricardo “Rico” McDougal Kamiel Top Tim Wensink Jazzmin Hobbelen Delaisa Rafaela Floris de Jongh Bas de Jong Famke Rauch Cor van Dijk Greta Renes Vandaag Kookt … (http://www.vandaagkookt.nl) VERY SPECIAL THANKS: Burned Basketball (http://www.burnedbasketball.com) LIKE & FOLLOW: http://www.facebook.com/demeesteralex http://www.soundcloud.com/meester-alex http://www.instagram.com/meester_alex