Volledig scherm
Richard van Mensvoort, in 1972 geboren in Vlijmen maar woonachtig in Megen, maakt olieverfschilderijen die het midden houden tussen impressionistisch en realistisch. © Ruud Rogier

Megense schilder Richard van Mensvoort exposeert in Den Bosch

MEGEN/DEN BOSCH - New York, Utrecht, Amsterdam, Den Bosch. Richard van Mensvoort schildert graag stadse taferelen. Een spiegeling in het water, een druk terras, een mooi belichte Sint-Janskathedraal.

Vanaf zondag 2 oktober exposeert hij onder de noemer ‘De schilderachtige stad’ achttien werken in kunstwinkel en galerie The Arts aan de Orthenstraat in Den Bosch. 

Van Mensvoort, in 1972 geboren in Vlijmen maar woonachtig in Megen, maakt olieverfschilderijen die het midden houden tussen impressionistisch en realistisch. Alle werken die in Den Bosch tentoon worden gesteld laten plekken zien waar Van Mensvoort zelf heeft vertoefd. ‘Sfeer’ vindt hij heel belangrijk in zijn schilderwerk.

„Wat ik mooi vind, dat schilder ik. Maar niet alleen taferelen uit mooie steden met hun karakteristieke grachten, relingen en oude pandjes. Een moderne stad als New York heeft net zo goed uitstraling en sfeer. Mensen die koffie drinken in een hip koffietentje, ook daar gaat mijn belangstelling bijvoorbeeld naar uit.”