Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Militair (20) krijgt 750 euro boete voor mishandeling Bossche agent

ARNHEM/DEN BOSCH - Een 20-jarige militair uit Oud-Heusden heeft een boete gekregen van 750 euro voor de mishandeling van een politieagent in Den Bosch. De helft van die boete is voorwaardelijk. De militaire rechter in Arnhem bepaalde ook dat de Oudheusdenaar zijn slachtoffer 150 euro smartengeld moet betalen.

De man ging op 22 maart in de fout na een avondje stappen in Café Lalalaa in Den Bosch. Er was 'veel gedoe op straat' en een vriend van de 20-jarige werd opgepakt. De militair probeerde tussenbeide te komen, maar werd opzij gezet. Toen hij bleef proberen, werd hij door een agent gegrepen. Eerst wist hij te ontkomen doordat hij uit zijn jas schoot. Toen de agent hem weer vastgreep, gaf de militair een stomp naar achteren.

Schuldig
Daarbij raakte hij de agent in het gezicht. Omdat getuigen, foto’s van letsel en een medische verklaring ontbraken, vonden zowel de aanklager als zijn advocaat dat de Oudheusdenaar moest worden vrijgesproken. Maar de rechter had daar geen boodschap aan. Zij vond de man wel schuldig aan mishandeling.