Volledig scherm
Het nieuwe ontwerp voor Theater aan de Parade van UNStudio. © UNStudio

Minder ruimte voor nieuw theater in Den Bosch

DEN BOSCH - Voor het nieuwe Theater aan de Parade is minder bouwruimte dan aanvankelijk de bedoeling was. De gemeente heeft in de nieuwe plannen (ontwerpbestemmingsplan) de grens van het pand met de verspringende gevels aan de zijde van de tuinen aan de Cavaleriestraat twee meter teruggelegd.

Bovendien is het nu zeker dat het theater met de verspringende gevels aan de rechterzijde nergens hoger dan 25 meter wordt. Het nieuwe theater komt dus in totaliteit twee meter verder van de woningen aan de Cavaleriestraat liggen dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Binnen die nieuwe bouwruimte moet architect UNStudio uit Amsterdam (winnaar van de ontwerpwedstrijd) het nieuwe theater inpassen. Op het dakterras van het theater, grenzend aan de panden op de Parade, is een kleine(re) wijziging aangebracht. Om geluidsoverlast te beperken komt er langs het terras een scherm van minimaal vier meter lang en twee meter hoog.

Op het concept-ontwerpbestemmingsplan kreeg de gemeente 105 reacties binnen van onder anderen omwonenden en een aantal organisaties, zoals de Stichting ‘s-Hertogenbossche Monumentenzorg, het kerkbestuur van de Sint-Jan, de Vereniging Van Eigenaren van de Choorstraat en Papenhulst en de Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch.

Lees meer over het Bossche theater op bd.nl/theateraandeparade.