Volledig scherm
© Menno Boon

Minderjarige jongens aangehouden na achtervolging met auto in Tilburg

TILBURG – De politie heeft maandagnacht na een achtervolging 2 minderjarige jongens van 14 en 15 jaar aangehouden die in een mogelijk gestolen auto reden. De jongens reden rond in Tilburg.

Net voor 01.00 uur kreeg de politie een melding dat er in een straat in de wijk Heerevelden in Tilburg een auto werd gestolen. De agenten besloten die kant op te gaan en zagen in de buurt van winkelcentrum Heyhoef een voertuig rijden met gedoofde verlichting. Omdat een stopteken werd genegeerd, zetten de agenten de achtervolging in. Vanwege de gevaarlijke verkeerssituatie sloten andere politievoertuigen aan.

Vluchtpoging
Op de Lombardijenlaan zag een agent de kans om de auto in te halen. De bestuurder van het voertuig ramde tot 2 keer toe de achterzijde van de politieauto. Daarna reed de automobilist tegen 2 geparkeerde voertuigen aan, om vervolgens tot stilstand te komen. De inzittenden stapten uit, namen de benen en splitsten zich op.

Aanhouding
Op de Leendestraat en de Bijsterveldenlaan konden de tieners worden aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het bureau. De auto bleek op naam te staan van de opa van de bestuurder. Verder onderzoek moet uitwijzen of er inderdaad sprake was van diefstal.