Volledig scherm
De winkel met tweedehands merkkleding is te vinden in Orthen. © Chris Korsten

Minima mogen middagje gratis winkelen in kledingzaak Den Bosch

DEN BOSCH - Twintig gezinnen die net niet in aanmerking komen voor de kleding- of voedselbank mochten maandagmiddag gratis winkelen bij Prinsen en Prinsessen in Den Bosch. De winkel in de wijk Orthen verzorgde de middag in samenwerking met Warm Buffet.

Tevreden en met een glimlach op het gelaat verliet een jonge vrouw tegen het eind van de middag de winkel met een stuk of tien kwalitatief hoogwaardige (zomer)kledingsstukken. ,,Ik heb twee jonge dochters en een man. Evenals vele anderen in deze samenleving hebben we moeite om de touwtjes aan elkaar te knopen. Met name kleren is duur, en al helemaal als het om merkkleding gaat", reageerde de vrouw.

Goed doel
,,Ik vind het fijn om af en toe iets voor de medemens te kunnen betekenen. Vanmiddag mag ieder door Warm Buffet geselecteerd gezin twintig kledingstukken uitkiezen. Alles wat overblijft gaat naar een arm land. Naar verwachting is mijn winkel over een paar dagen helemaal leeg. Dit doe ik al jaren, ten bate van een goed doel dat telkens verschilt. Eind augustus ga ik weer open, maar dan met een collectie tweedehands winterkleding", verduidelijkte winkeleigenaar Jacobien Overeem, die doorgaans aan particulieren de mogelijkheid biedt om kleding in consignatie te verkopen. Normaal gesproken wordt de prijs na drie maanden automatisch met de helft verlaagd, totdat uiteindelijk het moment van het gratis winkelen en uitdelen begint.

,,Op de Facebook-groep van Warm Buffet kunnen mensen uit de regio die niet of nauwelijks rond kunnen komen terecht voor een boodschappenpakket dat onder andere bestaat uit voedings- en verzorgingsproducten. Dit initiatief sluit daar naadloos op aan", aldus Tamara Marks.

Volledig scherm
Gezinnen met een smalle beurs mochten eventjes gratis winkelen bij de Orthense kledingzaak Prinsen en Prinsessen. © Chris Korsten
Volledig scherm
Jacobien Overeem. © Chris Korsten
Volledig scherm
Anita Govaerts en Tamara Marks zijn actief voor Warm Buffet, een initiatief van Lizette Schiltmans. © Chris Korsten