Volledig scherm
De organisatoren v.l.n.r. Mark Pels, Puck Smulders, Otto van den Groenendaal (supervisor), Kim van Ruiten en Maria Nerwa © Chris Korsten

Mixture op de Parade in Den Bosch is bovenal eenheid in verscheidenheid

DEN BOSCH - Vier eindexamenstudenten van de opleiding MHBO Evenementenorganisatie aan het Koning Willem I College hebben vrijdagnacht als afstudeeropdracht het jongerenfeest Mixture op de Parade gehouden. De zes aanwezige cafés aan het plein vormden gezamenlijk het decor.

Eenheid in verscheidenheid. Dat gevleugelde begrip dekte de lading van het jongerenfeest volledig. In de cafés 't Pumpke, Blondt, Silva Ducis, Opium, Cinq en Hart van Brabant draaide de 'carrousel' gelijktijdig volgens een bepaald stramien. Alle deelnemende cafés hadden namelijk tijdens deze gelegenheid een speciale DJ in huis, waarbij het accent telkens verschillend was.

Geen 18, geen druppel
Allerlei muziekstijlen denderden voorbij, variërend van melodic house en techno tot hiphop en moombahton, een subgenre van reggaeton en house. "Aan het begin van het studiejaar hebben we ons verenigd in de mini-onderneming KingEventz. In goed overleg met de stichting PEP(Promotie Evenementen Parade) hebben we dit evenement op poten gezet. De doelgroep waarop we mikken is vanaf 16 tot ongeveer 25 jaar. Uiteraard wordt er streng op gelet dat niemand onder de 18 jaar alcohol consumeert", deed Mark Pels uit de doeken.

Samenwerking
Samen met Puck Smulders, Kim van Ruiten en Maria Nerwa was hij verantwoordelijk voor de organisatie, met Otto van den Groenendaal (mede-eigenaar van 't Pumpke) in de rol van supervisor. "Het gebeurt sporadisch dat de cafés hier ter plekke de handen ineen slaan. Misschien moeten we dat in de toekomst toch iets vaker doen, immers de samenwerking schept extra mogelijkheden. De Parade is bijvoorbeeld erg geschikt om het fenomeen 'kroeghoppen' wat méér onder de aandacht te brengen", concludeerde Van den Groenendaal.

De 17-jarige Kim van Cromvoirt vermaakte zich in gezelschap van enkele vriendinnen uitstekend in Silva Ducis. "Kroeghoppen is allemaal leuk en aardig, maar ik denk niet dat we verkassen. We hebben het naar onze zin, met dank aan DJ Freddy Moreira die precies draait wat we leuk vinden", aldus Van Cromvoirt.

Volledig scherm
Hitjeskanon oftewel Nick Noorman liet zich gelden in Hart van Brabant © Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
Kim van Cromvoirt (midden), omringd door enkele vriendinnen, vermaakte zich prima in Silva Ducis © Chris Korsten
Volledig scherm
Feest-DJ Jerik en Freddy Moreira draaiden er stevig op los in Silva Ducis © Chris Korsten