Volledig scherm
In onder meer de Wagnerlaan zou het 'vreemd-parkeren' aangepakt worden. © Paul Roovers/BD

Mogelijk kleine parkeerenquête in Den Bosch Zuid als herkansing

DEN BOSCH - Veel bezwaren tegen het invoeren van vergunning-parkeren in een deel van Den Bosch Zuid. Maar ook protesten omdat die aanpak niet geldt voor een aantal straten als de gemeente zich houdt aan de uitslag van een enquête. 

In die rumoerige sfeer met zo'n 200 belangstellenden werd dinsdagavond een vergadering gehouden van de Wijkraad Zuid waarbij Angelique Breukel (hoofd parkeermanagement) de reacties peilde. Er is kans op een kleinschalige nieuwe enquête. Gebaseerd op een vorig jaar gehouden enquête zou de gemeente vanaf mei parkeeroverlast willen aanpakken in Den Bosch Zuid.

Vreemd-parkeerders
Het gaat onder meer om de Bachstraat, Geert Grootestraat, Handellaan en Thomas à Kempisstraat. Op basis van het onderzoek zou die aanpak van 'vreemd-parkeerders' niet gelden voor onder meer de Pettelaarseweg. Daar drong minder dan 60 procent van de deelnemers aan op een vergunning.

Maar volgens de gemeente is inmiddels bij bewoners van de Pettelaarseweg toch een luidere roep om vergunningen. Woordvoerders van de gemeente benadrukten tijdens de bijeenkomst dat de parkeerregeling in elk geval wordt ingevoerd in de straten waar het vereiste percentage is gehaald. Maar mogelijk komt er een nieuwe enquête in een klein deel van de wijk als herkansing om de meningen nogmaals te peilen. De gemeente streeft 'naar een balans van snelheid en zorgvuldigheid'.